Emas adalah pelaburan terbaik

Hari ini, emas adalah pelaburan yang popular pergi ke laman web saya. Petua ini mungkin berguna kepada anda jika ini berlaku. Berbanding dengan pelaburan utama lain, emas mempunyai rekod prestasi yang terbukti. Emas sering digunakan untuk mengimbangi pelaburan lain. Emas lebih dipercayai dalam ekonomi yang runtuh. Pelaburan syiling jongkong biasanya paling selamat. Jika anda membeli syiling pada harga yang berpatutan, anda boleh menonton apabila nilai meningkat dan untung.

Harga jongkong berbeza dari negara ke negara. Ini ialah American Eagles, Canadian Maple Leafs dan Britannia. Ia datang dalam versi 22 karat yang merupakan pelaburan yang hebat. Pembelian 24 karat tidak digalakkan. Apabila ditempa, emas lembut 24 karat akan kehilangan bentuknya. Syiling sebenar mempunyai berat 22 karat. Ia mempunyai berat yang dicap pada bahagian dalam dan ditutup dengan sama ada tembaga atau perak sterling untuk mengekalkan kilauan asalnya.

Pastikan anda membeli hanya daripada pengedar yang dipercayai untuk mengelakkan sebarang masalah. Syiling emas itu menarik kerana ia boleh digunakan untuk mata wang di mana-mana sahaja. Krugerrands, atau syiling Afrika Selatan, juga popular dan merupakan bahagian penting dalam industri ini. Bar emas juga boleh menjadi pelaburan yang bijak. Nilai pelaburan meningkat dengan saiz bar. Anda boleh melabur dalam sijil emas. Anda boleh memilih jumlah yang anda ingin laburkan. Terdapat banyak kedai barang kemas yang menawarkan pelaburan tetap. Kemudian, pada penghujung tahun kalendar, anda boleh menukar pelaburan dengan emas sebenar.

Akaun emas ditawarkan oleh kebanyakan bank antarabangsa atau utama. Ini akan membolehkan anda melaburkan keseluruhan wang anda dalam emas. Anda boleh melabur secara tidak langsung dalam emas dengan membeli saham perlombongan emas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *