Bagaimanakah saya boleh berdagang saham dengan hanya 100 dolar?

Bursa saham adalah kenderaan pelaburan yang popular untuk pelabur. Pasaran membenarkan pelabur meletakkan wang mereka dengan perniagaan yang berbeza dan mendapat keuntungan daripada keuntungan atau kerugian. Sesetengah memilih untuk melabur sejumlah besar wang dalam pasaran saham, manakala yang lain mungkin bermula dengan hanya $100 – petunjuk berguna?

Mulakan dengan $100 dan anda akan mendapat banyak ganjaran. Ini mengurangkan ketakutan seseorang untuk mengambil risiko. Orang itu akan belajar tentang nuansa pasaran dengan berdagang wang amalan bernilai 100 dolar. Anda boleh menggunakan sejumlah kecil untuk mengajar orang muda tentang perdagangan saham dan proses yang terlibat. Berikut ialah dua perkara paling penting untuk dipertimbangkan apabila berdagang dengan $100.

Pilih Stok Lebih Murah

Ia mungkin mengejutkan seseorang yang baru untuk melabur, tetapi umum mengetahui bahawa harga saham boleh menjadi sangat tidak menentu. Saham sesetengah syarikat berharga serendah $5 manakala saham di syarikat lain berharga melebihi $100.

Jika anda cuba membuat perdagangan menggunakan kurang daripada seratus dolar, adalah bijak untuk mencari saham dalam julat harga terendah. Walaupun tidak sesuai untuk melabur dalam syarikat yang mungkin berada di ambang muflis, terdapat banyak sebab lain mengapa syarikat mungkin mempunyai harga saham yang rendah.

Ia mempunyai dua faedah utama untuk melabur keseluruhan bajet 100 dolar hanya dalam saham kos rendah. Yang pertama ialah ia menyediakan rangkaian pelaburan yang lebih luas daripada hanya membeli tiga saham daripada syarikat bernilai 30 dolar. Ia juga membolehkan pulangan yang lebih besar. Jika saham dolar meningkat dalam nilai sebanyak lima sen, ia bernilai lima peratus lebih daripada saham yang berharga 20 dolar. Saham dengan harga yang lebih rendah memberikan pelabur lebih banyak untuk wang mereka.

Langkah kedua untuk mendapatkan pulangan maksimum daripada pelaburan anda ialah memastikan kos yang berkaitan dengan pembelian dan penjualan pada tahap minimum. Sesetengah broker saham mengenakan kadar rata setiap transaksi. Yuran adalah berpatutan untuk pelabur yang melabur beribu-ribu ringgit. Walau bagaimanapun, seseorang yang mempunyai wang yang lebih sedikit akan kehilangan lebih banyak daripada yang mereka dapat pulih dalam yuran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *